MijnVerloskundige Middelburg en Homeopathie

Homeopathie en Verloskunde
Tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed kunnen er klachten ontstaan die er voor zorgen dat je niet goed kan functioneren of niet kan genieten van deze bijzondere periode. De zwangerschap kan bijvoorbeeld gepaard gaan met verschillende klachten zoals misselijkheid en vermoeidheid en slaapproblemen.
Een homeopathische behandeling kan dan in veel gevallen iets betekenen! Het grote voordeel hier bij is dat homeopathie niet schadelijk is voor de zwangere vrouw en voor de ongeboren baby. Het kan een veilig en natuurlijk alternatief bieden.
Homeopathie kan er voor zorgen dat je klachten verminderen of zelfs verdwijnen en zorgt dan ook voor meer energie en meer vertrouwen tijdens het proces van de zwangerschap en bevalling.
Een voorbeeld waar we homeopathie ook heel regelmatig voor gebruiken is als er een voorgaande bevalling is ingeleid omdat de baby ver na de uitgerekend datum nog niet geboren was.

Homeopathische middelen kunnen dan een stimulerend effect hebben op het beginnen van de bevalling.
Pulsatilla bijvoorbeeld is een middel wat op meerdere systemen gelijk kan werken. Het middel staat bekend als ìvrouwenmiddelî wegens werking op het hormoonstelsel en de geslachtsorganen bij de vrouw. Het werkt steeds daar waar het nodig is.
Pulsatilla word vaak gebruikt in combinatie met Caulophyllum, dat middel heeft vooral werking op de baarmoeder. Samen kunnen zij het natuurlijke proces van de bevalling in gang zetten!

Gebruik van homeopathische middelen is veilig, mits voorgeschreven door een gekwalificeerd homeopaat.

De praktijk werkt nauw samen met een klassiek homeopaat waar we je naar door kunnen verwijzen.
Vraag ernaar op de praktijk!