Bevallingsverhalen

Ervaringen van zwangeren uit onze praktijk
444201707_977015051051652_6239302310624385682_n

Deze zwangerschap vond ik best pittig door het vele overgeven, het meepikken van elk virusje en de aanwezigheid van een uitdagende peuter. Gelukkig waren de controles steeds goed. Rond 35 weken merkte ik dat ik de baby amper voelde bewegen. Ik heb toen de verloskundige gebeld en Nadine kwam direct thuis langs. Het bleek dat de baby dwars was gaan liggen. Na wat extra CTG’s en echo’s in het ziekenhuis was de baby gelukkig zelf weer gedraaid.

Bij 40+2 weken braken ’s nachts mijn vliezen. Gelukkig konden we nog wat nachtrust pakken. Ik zou de volgende ochtend op controle bij de verloskundige moeten. Deze afspraak heb ik geannuleerd. Marjelle zei dat ze voor haar visites nog wel even langs zou komen om te kijken hoe het ging. Ik had toen nog weinig last op een enkele wee na.

Toen ze rond 9 uur kwam had ik 4cm, dus dat schoot lekker op. Marjelle besloot dat we naar het ziekenhuis zouden gaan. We waren hierover wat verbaasd omdat we niet echt het idee hadden dat het al was begonnen.

De rit naar het ziekenhuis ging goed. Halverwege kreeg ik wel even persdrang maar dat zakte gelukkig snel.

Rond 10 uur kwamen we aan in het ziekenhuis. In het ziekenhuis ben ik in bad gegaan om even te ontspannen. Ik hoorde dat Marjelle haar visites afbelde en dacht bij mezelf, je kunt gerust nog visites gaan doen want op dit tempo, zonder heftige weeën, gaat het nog wel een poosje duren. Niks bleek minder waar. Marjelle had het heel goed ingeschat want om 13 uur werd onze prachtige dochter in bad geboren.

Het was een mooie bevalling dankzij de goede begeleiding van Marjelle!

321945178_3342814512704833_2299497657375572715_n

Ervaring van iemand die wij als praktijk begeleid hebben???? Super leuk om te lezen! Wil jij ook jouw ervaring delen, doe ons dan een berichtje!????

Nu ons zoontje inmiddels 2 maanden oud is, kunnen wij terug kijken op een fijne begeleiding van MijnVerloskundige Middelburg.

Van het prille begin tot de nacontrole waren we bij jullie in goede handen. Het extra contact na een spannende 13 weken echo, even komen luisteren tijdens het hartjes spreekuur en de goede zorgen tijdens de kraamweek waren super.

Het hoogtepunt was natuurlijk de geboorte van ons zoontje op 5 oktober. Op maandag 3 oktober kwamen we nog op controle. Mijn bloeddruk was verhoogd, een extra afspraak werd ingepland. Of zo zei Marjelle je gaat binnenkort bevallen. Dat bleek achteraf te kloppen.
Dinsdagnacht ineens veel rugpijn, toch eens even timen en wat bleek de weeën volge elkaar in rap tempo op. Voor de zekerheid even bellen, de boodschap was duidelijk: ik kom er gelijk aan.
Bij de controle al 8 cm ontsluiting en de bevalling vorderde gestaag.
Uiteindelijk nog met de ambulance naar Goes gebracht, maar ook hier super goede zorgen ontvangen. Wat was het fijn voor mijn man dat de verloskundige ook mee was. Zo hadden we toch ook een bekend gezicht aan ons bed. Uiteindelijk is onze zoon met de vacuümpomp ter wereld gekomen. Vanaf nu als papa en mama door het leven.

Wat is het leuk om dan tijdens de nacontrole bij jullie met je kindje naar binnen te rijden.

Wij hebben de hele periode als super prettig ervaren en willen jullie graag bedanken voor alle hulp.

320391770_677609857478127_4051494564971030132_n

Mijn ervaring met de praktijk begon met een eerste kortdurende zwangerschap die helaas al voor de 6 weken eindigde. Maar toen hele lieve begeleiding gehad.
Gelukkig kon ik snel weer bellen met een positieve test.
Ik ben van nature een onzekere control freak, maar ik ben altijd heel lief en geduldig begeleid zonder ooit het gevoel te hebben gekregen dat ik té moeilijk was of me aanstelde. We waren eerst van plan in het ziekenhuis te bevallen, maar 1,5 week voor de uitgerekende datum hebben we ons bevalplan aangepast naar “thuis”; we hadden er allebei vertrouwen in!
En toen kwam de uitgerekende datum in zicht. Ik had de laatste week af en toe een krampje. En op vrijdagavond opeens veel meer. Niet heel heftig, maar je vraagt je toch af: Zou dit het begin zijn??
En gedurende de avond, nacht en zaterdag werden ze steeds heviger, steeds frequenter maar niet echt heel regelmatig. Dus we vroegen ons nog steeds af: is het nou begonnen of niet!?
’s Avonds toch de verloskundige maar gebeld, omdat we wilden weten waar we aan toe waren. En yes, 2 cm ontsluiting; de baby komt eraan!
Daarna was er geen twijfel meer mogelijk, weeën intensiveerden; het was duidelijk begonnen. Rond middernacht kwam Sanne terug. Bij 5 cm zijn de vliezen actief gebroken; 2 uur later was het 7-8 cm en daarna ging het heel snel. Ik had vanaf dat moment wel persdrang, wat ik echt heel akelig vond. Ik was zo bang dat ik iets verkeerds deed en daardoor iets beschadigde. Gelukkig bleef Sanne bij me en coachte me door de weeën heen. En toen opeens zei ik: volgens mij komt hij eraan! 5 persweeën en onze prachtige zoon werd geboren. Thuis, in ons eigen bed, op m’n 41ste.
Trots op mijn bevalling, en heel gelukkig met de goede begeleiding.
“Vroeger” zei ik wel eens dat ze me plat mochten spuiten als ik moest bevallen, nu wilde ik juist zonder pijnstilling proberen te bevallen omdat je anders overgedragen wordt aan het ziekenhuis. En daar werken uiteraard ook alleen maar hele goede en lieve verloskundigen, maar ik had toch liever onze eigen verloskundige!

Op de foto verloskundige Sanne (met mondkapje wegens de Coronatijd)

318215327_613184234101404_3199990817244080426_n

Ik deel graag mijn verhaal over en met jullie! Omdat ik enorm dankbaar ben!
Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, wist ik het meteen; aanmelden bij ‘Mijn Verloskundige Middelburg’! Vroeger zat mijn moeder al bij jullie en ging ik als klein meisje mee toen mijn zusje op komst was! Dus jullie waren al vroeg bekend bij ons!
Na het aanmelden een erg vriendelijk telefoontje ontvangen om een eerste afspraak te maken. Spannend maar super leuk! Gedurende mijn zwangerschap heb ik alle super toffe verloskundigen ontmoet en ben ik goed gehoord en geholpen! Wat een fijn team, en wat een communicatie tussen hen! Iedereen wist van je situatie.
Op de dag van de bevalling werd ik super fijn begeleid! De verloskundige gaf me rust en ik kon het aan! Enorm fijn ervaren. Ze wisten wat ze deden en zochten het beste voor ons!
Ik kan alleen maar vol lof over jullie praten en als er ooit een tweede komt, dan twijfel ik niet om bij jullie aan te melden!

316805127_606407421445752_3607799195642772786_n

De eerste keer contact kreeg ik een miskraam, ook hierna hebben jullie me een aantal keren gebeld om te vragen hoe het gaat.
Dit gaf mij reden om een eventueel volgende keer zeker terug te komen !

En daar was het moment “ik mocht weer naar jullie bellen voor een afspraak!!”

De gehele zwangerschap goed geholpen, als ik ergens mee zat kon ik altijd bellen. Echt fijn!

En toen was het moment dat mijn vliezen braken (toch maar even bellen want ja toch de eerste x)
Uurtje later weer gebeld omdat ik de weeën niet onder controle kreeg want ze kwamen ineens wel heel snel en heftig.
Toen kwam Jojanneke kijken en konden we gelijk door naar het ziekenhuis!

Ik heb de bevalling goed ervaren (en dat terwijl het toch best pittig was) ! Dank dank dank hiervoor !!

Op de foto Verloskundige Jojanneke????

379057198_808825777870581_8376667455558499524_n

Lieve Marjelle, Sanne, Mieke, Jojanneke en Nadine,

Wij willen jullie via deze weg heel erg bedanken voor de geweldige zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en tijdens de kraamperiode. Heel jammer dat we jullie niet allemaal persoonlijk kunnen bedanken, dat hadden we graag gedaan. Jullie zijn toppers! Ik ging altijd met veel plezier naar de controles toe en zag er elke keer naar uit om jullie weer even te zien en te spreken, maar zeker ook om te kijken en te horen of met ons alles goed ging. Je boden een luisterend oor, gaven goede tips en adviezen, leefde heel erg met ons mee, het voelde erg vertrouwd met jullie om me heen. Bij jullie waren we in goede handen. De tijd, aandacht en persoonlijke zorg die jullie leveren, vonden wij fantastisch en waardevol. Mede dankzij jullie hebben wij, hoewel het op momenten erg zwaar viel, een goede zwangerschap en bevalling gehad.

Marjelle, jou had ik geregeld op het einde van mijn zwangerschap tijdens de controles. Je bent een fijne verloskundige. Je bent heel rustig en er werd echt naar je geluisterd. Ook bij jou was het altijd gezellig. Vragen kon je altijd stellen en je merkte dat je alle kennis in bezit had. Hoe fijn was het ook, op het moment dat ik onder controle in het ziekenhuis stond, we toch nog even met elkaar konden bellen en elkaar op de hoogte konden houden. Zo waren je niet ineens ‘verdwenen’ maar bleven je erg betrokken.

Sanne, ook jij bent een topper! Hoewel ik je niet heel veel gehad heb, merkte je echt dat je een hart voor het vak hebt. Jij was degene die mij op het einde ter controle naar het ziekenhuis stuurde in verband met een te hoge bloeddruk. Daar heb ik zeker een traantje om gelaten, en al helemaal toen ik hoorde dat het ziekenhuis de zorg moest overnemen. Ik wilde zo graag met één van jullie erbij bevallen. Bij jullie voelde het zo warm en vertrouwd. Achteraf was ik blij dat je ons doorgestuurd hebt. Je had het beste met ons voor.
Ik ben een paar keer ter controle in het ziekenhuis geweest, en elke keer had ik de hoop dat m’n bloeddruk weer goed zou zijn zodat ik naar jullie terug kon, maar elke keer was hij toch weer te hoog. Tot op het moment dat de bevalling begonnen was en ik met weeën in het ziekenhuis aankwam en aan de CTG en de bloeddrukmeter werd gelegd. Ineens was mijn bloeddruk weer normaal. Zo bijzonder. Dit zorgde ervoor dat ik toch met één van jullie erbij mocht bevallen. Hoe blij was ik! Het gebeurde dan toch wat ik enorm graag wilde.

Mieke, jij was degene die toen binnenkwam. Ik kende je niet omdat je nieuw was in de praktijk, maar het voelde meteen al heel vertrouwd. En wat was het fijn om jou bij de bevalling te hebben. Je begeleiding was fijn, heel rustig en duidelijk. Precies wat ik wilde en nodig had. Hoewel het intens was (zeker het laatste stuk) kijk ik erg dankbaar en goed terug op mijn bevalling. Het was een bijzondere en mooie ervaring. Op dat moment zei ik: ‘dit nooit meer..’ maar nu een paar weken later: ‘kon ik het nog maar eens over doen’ en ‘moest ik nu nog maar bevallen.’ Het is jammer dat alles nu ineens weer zo snel voorbij is. Maar nu genieten we heerlijk van onze kleine meid. Ze doet het heel goed.

Jojanneke, tijdens het spreekuur heb ik jou maar één keer gehad. Hoe anders was het tijdens de kraamweek, toen heb ik je twee keer gezien. Je bent ook een fijne verloskundige. Je dacht mee in oplossingen en gaf goede adviezen aan ons mee. Nu mag jij heerlijk van je verlof genieten, en ik hoop dat er over een tijdje een gezond kindje geboren mag worden en je er heerlijk van mag gaan genieten.

Ik weet niet hoe ik jullie moet bedanken, maar dank maal duizend! ????
Jullie zijn een fantastisch team! Beter hadden wij niet kunnen krijgen.

324096457_683339213571510_1885404962382643389_n

Mijn ervaring met Mijn Verloskundige Middelburg.

Toen wij bijna een jaar geleden een positieve zwangerschapstest hadden, zijn we rond gaan lezen over welke praktijken er waren en welke bij ons pasten. We kozen al vrij snel voor Mijn verloskundige Middelburg. Na de telefonische inschrijving voelde het meteen goed. We mochten altijd bellen. Nog voor de eerste kennismaking belden we bij een twijfel. We werden zo goed geholpen en de zelfde middag nog mochten we langs komen. Ook na de afspraak werden we nog gebeld om te vragen hoe het ging. Alle afspraken werden heel fijn ingepland zodat mijn partner ook mee kon gaan. We hadden tot de 30 weken echo bijna alleen maar Jojanneke gezien. De laatste weken hebben we dan ook de afspraken bij de andere meiden ingepland. Jojanneke zagen we een aantal keren privé en zelfs toen was ze behulpzaam en vroeg ze hoe het ging met ons. We vonden het daarom ook jammer dat ze net met vakantie ging toen we uitgerekend waren, maar we hadden het volste vertrouwen in de andere meiden. We hebben samen met Nadine besloten om de inleiding te plannen na 41 weken, dit betekende dat we helaas geen beroep konden doen op dit fijne team, tot de dag voor de inleiding waren ze bereikbaar voor ons en hoopte we stiekem dat de inleiding niet nodig was en we ze mochten bellen. Het werd toch een inleiding, we waren heel goed voorbereid door jullie. Na een pittige bevalling [uiteindelijk keizersnede] konden we jullie bellen dat onze kleine jongen was geboren. We waren na 3 dagen thuis en jullie kwamen een dag later meteen. Na 3 huisbezoeken hebben we er alsnog voor gekozen om een eindcontrole bij Jojanneke in te plannen. Dit was niet nodig omdat wij al een controle in het ziekenhuis hadden maar we wilden het fijn afsluiten. Tijdens de fijne eindcontrole kwam de bevalling nog ter spraken en ze vertelde ons als je er over wilt praten met 1 van ons staan we voor je klaar. We hebben zo een fijne tijd gehad het was gewoon even wennen dat we niet meer langs hoefden te komen. Als het ons nog een keer gegund is gaan we 100% zeker terug.