Het Geboorteplan

Het Geboorteplan.

Bij MijnVerloskundige Middelburg helpen we je graag met het maken van een Geboorteplan.

Het maken van een Geboorteplan is een goede voorbereiding op je bevalling

Je geeft hierin aan wat je fijn zou vinden bij je bevalling.
Het helpt je om na te denken over wat je belangrijk vindt en wat je wil vermijden, zodat jij terug kan kijken op een fijne bevalling.
MijnVerloskundige geeft graag informatie over de punten die je in je plan kan opnemen.
Je kan dan denken aan aangeven waar je wil bevallen, wie je er graag naast je partner bij zou willen hebben, je kan nadenken over de sfeer die jij prettig vind en over eventueel pijnstilling.

Ook kun je aangeven hoe je de eerste uren met je baby wil doorbrengen. Je verloskundige kan nieuwe inzichten met je delen over de best mogelijke start voor ouders en kind.

Met een plan waar je goed over hebt nagedacht voorkom je dat er keuzes worden gemaakt waar je niet achterstaat. Jouw wensen zijn in één oogopslag duidelijk voor iedereen.

Omdat het duidelijkheid geeft over jouw wensen en grenzen kan jij je helemaal focussen op jezelf en je baby. Het plan geeft je de rust om vanuit ontspanning en vertrouwen je bevalling in te gaan.

Jouw partner heeft een belangrijke rol tijdens de bevalling. Neem de tijd om het Geboorteplan met elkaar te bespreken en geef ook aan wat je partner nodig heeft. Het Geboorteplan is om te delen met je verloskundige maar ook zeer waardevol als je in het ziekenhuis gaat bevallen of tijdens de bevalling wordt overgenomen door de gynaecoloog.

Wij zien er tijdens een eventuele overname op toe dat je wensen ook doorgegeven worden aan het verloskundig team van het ziekenhuis.