Een dagje meekijken met de verloskundige van Mijnverloskundige Middelburg

8.30 uur: Een nieuwe dag. Na de overdracht start de verloskundige de dag met visites, vandaag staan er vijf op de planning. De verloskundige komt in de dagen na de bevalling bij je thuis op bezoek om te bespreken hoe het met jou en de baby gaat én natuurlijk om gezellig na te kletsen. Vandaag gaan we langs bij Joren die twee dagen geleden thuis, na een zeer voorspoedige bevalling, geboren is!

9.00 uur: Ondertussen is een collega verloskundige begonnen met het spreekuur op de praktijk. Zij ontvangt zwangeren, partners, kinderen en andere betrokkenen en informeert je over de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken.

15.00 uur: Het is inmiddels middag geworden. Tussen de visites door gaat de dienst telefoon regelmatig af. De verloskundige beantwoordt vragen van zwangeren en overlegt met de samenwerkende instanties, zoals de huisarts, echoscopist, gynaecoloog en de kraamverzorgende.

17.00 uur: Na het bijwerken van de administratie even snel wat boodschappen halen voor het avondeten. Dan rinkelt de telefoon; de vliezen zijn gebroken!

20.00 uur: De bevalling is in volle gang. De verloskundige ondersteunt je tijdens deze bijzondere en spannende gebeurtenis. Rond middernacht wordt de baby geboren. Nog wat onderzoeken en vervolgens gaat de verloskundige voldaan weer naar huis. Tot in de kraamtijd!

01.00 uur: Het is tijd om naar bed te gaan. Niet vergeten alvast wat kleding klaar te leggen en brood te smeren, de verloskundige weet immers niet wat de nacht nog gaat brengen.

8.30 uur: De wekker gaat af. De nacht is op wat telefoontjes na rustig verlopen. Tijd voor een kopje koffie en de overdacht, en dan zit de dienst er al weer op.